SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.11 issue22The income concept in classical applied to the study of agrarian conflict in 2008Farmers or rural workers?: A current social characterization of rural families of Atamisqui Department, Santiago del Estero author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Article

Indicators

  • Have no cited articlesCited by SciELO

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Bookmark


Mundo agrario

On-line version ISSN 1515-5994

Abstract

DUHART, Frédéric. Reflexiones desde la eco-antropología sobre el terroir. Mundo agr. [online]. 2011, vol.11, n.22, pp. 00-00. ISSN 1515-5994.

El Terroir constituye en la actualidad un concepto clave en el pensamiento sobre la producción de alimentos y de bebidas de calidad. En este texto, consideramos esta noción con un punto de vista eco-antropológico apoyándonos sobre ejemplos sacados principalmente de la historia y de la actualidad de ciertos vinos. Estudiamos sucesivamente su construcción, sus usos (en particular en el marco de los procesos de denominación de origen) y sus representaciones.

Keywords : Terroir (terruño); Vino; Producción vegetal; Calidad; Origen.

        · abstract in English     · text in Spanish     · pdf in Spanish