SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.9 número2Plagas en ProsopisPotencialidad económica de bosques con algarrobos. I: propuesta de uso múltiple para el Chaco árido índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

Compartir


Multequina

versión On-line ISSN 1852-7329

Resumen

GRADOS, Nora et al. Industrial products from Algarroba Peruana (Prosopis pallida): algarrobina and algarroba flour. Multequina [online]. 2000, vol.9, n.2, pp.119-132. ISSN 1852-7329.

The Piura university promotes the sustainable development of the dry forests of northeastern Peru, suggesting industrialization of algarrobo fruits. Two products are obtained: algarrobina (75-78º Brix) and algarroba flour (particle size less than 0.15 mm). In algarrobina the rate product-raw material is 34%, and in flour it is 42%. Algarrobina can be used as edulcorant for juices, yogurt, ice creams, etc., while the algarroba flour is used in bakery.

Palabras clave : Production; Use; Yield.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons