SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.19 número6Turismo de lujo e internet: Oportunidades para las Agencias de ViajesEl turismo, entre la actividad económica y el derecho social: El Parque Nacional Nahuel Huapi, Argentina, 1934 - 1955 índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Bookmark


Estudios y perspectivas en turismo

versión On-line ISSN 1851-1732

Resumen

NAVARRO, Fernando  y  SCHLUTER, Regina. El turismo en los pueblos rurales de argentina: ¿Es la gastronomía una opción de desarrollo?. Estud. perspect. tur. [online]. 2010, vol.19, n.6, pp. 909-929. ISSN 1851-1732.

Tourism in Small Rural Communities of Argentina. Can Gastronomy be an Option for Development? Small rural communities close to Argentine's main cities aim to gain benefit from tourists and visitors for the day developing different products. This paper makes a special reference to the small towns located near the city of Buenos Aires, in particular to Tomás Jofré, which aim to bring together stillness, rural heritage un local culinary in order to find a place in the market. It has been observed that not withstanding their attractions, gastronomy is still the main reason to visit this places and that the simple act of "eating" brings with it a sequence of negative impacts which have to bee addressed in order to avoid that tourist stop visiting.

Palabras llave : Rural town; Rural tourism; Culinary; Sustainability indicators.

        · resumen en Español     · texto en Español     · pdf en Español